Truca'ns

  93 699 58 66

  Et truquem nosaltres?  Acepto les condicions

  Quan els ulls piquen

  Quan els ulls piquen

  Si tens les parpelles inflades, sensació de cremor i/ o picor als ulls, consulta a un especialista perquè probablement pateixes una al·lèrgia ocular o conjuntivitis al·lèrgica, una de les malalties oculars externes més freqüents a la consulta de l’oftalmòleg durant aquesta època.

  Existeixen 2 grups importants d’al·lèrgies oculars: les més lleus, que no afecten la còrnia, denominades CONJUNTIVITIS AL·LÈRGIQUES, i les que sí que poden perjudicar-la, denominades QUERATOCONJUNTIVITIS AL·LÈRGIQUES.

  Dins del grup de les lleus (conjuntivitis al·lèrgiques) es troben les estacionals o perennes que afecten únicament a la conjuntiva. Estan associades al pol·len, especialment en l’època primaveral, coincidint amb els cicles de pol·linització de moltes plantes, mentre que les perennes són presents tot l’any al estar vinculades a al·lèrgens d’espais interiors com els àcars, pèl d’animals o fongs.

  Les al·lèrgies del grup sever (queratoconjuntivitis al·lèrgiques o queratoconjuntivitis vernal), són les que ataquen la còrnia. Són estacionals i es manifesten durant la primavera o l’estiu (d’aquí el seu nom: vernal). Sol ser típica en nens i joves i solen aparèixer entre els quatre i sis anys d’edat i desaparèixen espontàniament durant l’adolescència. Sempre ha de ser controlada per l’oftalmòleg per les cicatrius que poden deixar i conseqüent pèrdua de visió. En els més adults la queratoconjuntivitis es presenta de forma atòpica, moltes vegades associada a la dermatitis atòpica, es manté al llarg de tot l’any i pot produir severes lesions corneals i pèrdua de visió.

  Finalment, un altre tipus de conjuntivitis al·lèrgica la trobem en els usuaris de lents de contacte. Es tracta d’una reacció inflamatòria de la conjuntiva i interior de les parpelles deguda a una reacció de l’al·lergen amb el material de la lent de contacte exposant la superfície ocular a un procés al·lèrgic i posterior rebuig de la pròpia lent de contacte.

  Què fer si tenim una al·lèrgia oftalmològica?

  Si ja coneixes l’agent causant de la teva al·lèrgia, el primer que has de fer és evitar el contacte amb el mateix (animals, lents de contacte, problemes ambientals).

  Si l’al·lèrgia persisteix malgrat el control extern, hauràs recórrer als fàrmacs sempre sota la supervisió mèdica del teu oftalmòleg. En molts casos aquests fàrmacs solen ser antial·lèrgics d’acció antihistamínica i preventiva (via tòpica i en molts casos via oral), o en el cas que aquests no fossin prou efectius, hauràs d’acudir als corticoides sempre dosificats i controlats per l’oftalmòleg ja que aplicats a la superfície ocular poden causar glaucoma o cataractes.

  Recorda

  • Les alèrgies oculars son causades per els canvis estacionals, la pol·linització i l’acció d’altres agents externs.

  • Hi ha dos tipus d’al·lèrgies oculars, les conjuntivitis al·lèrgiques que són lleus, i les queratoconjuntivitis que poden fer mal a la còrnia.

  • Els símptomes són la picor, ull vermell i cremor amb irritació i inflamació de parpelles.

  • Evita l’agent extern que causa l’al·lèrgia si el coneixes.

  • Si l’al·lèrgia persisteix no queda més remei que acudir als fàrmacs, generalment els antihistamínics i si no són suficientment efectius caldrà aplicar també corticoides.

  • És important que el tractament mèdic sigui indicat i supervisat per l’oftalmòleg, ja que una administració incorrecta pot afectar la teva salut ocular.

   

  Pàgines: 1 2

  ELS NOSTRES METGES FORMEN PART DE LES SEGÜENTS SOCIETATS

  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.1
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.2
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.3
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.5
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.6
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.7
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.8
  • Servlogoslider
   Més de 40 anys cuidant dels ulls dels nostres pacients amb una atenció personalitzada, un equip de metges experts i la última tecnologia en l’àmbit oftalmològic.

    Truca'ns

    93 699 58 66

    Et truquem nosaltres?    Acepto les condicions

    ;