Truca'ns

  93 699 58 66

  Et truquem nosaltres?  Acepto les condicions

  Ull Gandul

  Què és?

  L’ambliopia o “ull gandul” es produeix quan es manifesta una disminució de l’agudesa visual per falta de desenvolupament de la visió d’un ull. En la majoria dels casos s’inicia en nens i afecta aproximadament a un 4% de la població.

  Com es desenvolupa la visió durant l’infantesa?

  La visió es desenvolupa durant el període de creixement dels nens i ho fa fins als 10 anys. Després d’aquesta edat la capacitat de millorar la visió és ja molt improbable.

  Si durant aquest període de desenvolupament visual passa alguna alteració a l’ull, la capacitat visual de l’ull afectat no només s’atura sinó que decreix.

  La patologia

  En una visió correcta, els ulls i el cervell treballen conjuntament. Això vol dir que el cervell rep les imatges projectades per cada un dels ulls i les fusiona com una imatge única i clara. Si les imatges que rep el cervell per part de cada un dels ulls són diferents, el cervell anul·la una d’elles per no veure doble, afavorint el desenvolupament de la visió del millor ull i deixant l’altre com l’ull gandul.

  Causes de l’ambliopia

  Una de les causes de l’ambliopia és l’estrabisme, ja que el mal alineament d’un ull no permet que els dos treballin junts. Una altra causa són els defectes refractius com la hipermetropia, la miopia i l’astigmatisme. També una diferència gran de diòptries entre un ull i un altre (anisometropia) pot derivar en una ambliopia. Finalment i encara que menys freqüentment la cataracta congènita i les lesions a la còrnia poden ser també una altra causa de l’ambliopia.

  Tractament

  El tractament és l’oclusió de l’ull sa amb els famosos “pegats”. Tapant l’ull aconseguirem que el “ull gandul” s’esforci per desenvolupar-se correctament.

  ELS NOSTRES METGES FORMEN PART DE LES SEGÜENTS SOCIETATS

  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.1
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.2
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.3
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.5
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.6
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.7
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.8
  • Servlogoslider
   Més de 40 anys cuidant dels ulls dels nostres pacients amb una atenció personalitzada, un equip de metges experts i la última tecnologia en l’àmbit oftalmològic.

    Truca'ns

    93 699 58 66

    Et truquem nosaltres?    Acepto les condicions

    ;