Truca'ns

  93 699 58 66

  Et truquem nosaltres?  Acepto les condicions

  Ull sec

  7 CONSELLS PER COMBATIR LA SEQUEDAT OCULAR

  • Evita ambients excessivament secs o amb fum
  • Evita els aires condicionats a l’estiu i les bombes de calor a l’hivern
  • Protegeix-te dels raigs UV nocius mitjançant l’ús d’ulleres de sol
  • Utilitza llàgrimes artificials o lubricants oculars per aconseguir la hidratació necessària
  • Evita la fatiga visual causada per les pantalles d’ordinadors i llargues exposicions davant del televisor
  • Segueix una dieta equilibrada rica en àcids omega-3 i omega-6. El peix, la llinosa, l’oli d’oliva, les olives o les ametlles són rics en aquests nutrients
  • Intenta treballar en un lloc il·luminat i evita reflexos i brillantors excessius

  Què és?

  La secreció llagrimal manté la lubricació i el confort dels ulls. La sequedat ocular consisteix en un conjunt de símptomes i molèsties a causa de la mala lubricació de la superfície ocular. Pot presentar-se bé per la deficient producció de llàgrima o bé perquè l’ull produeix una llàgrima de mala qualitat que s’evapora de forma prematura. Entre un 15% i un 30% de la població al nostre país pateix aquesta malaltia que aparentment és inofensiva, però que si no es combat, pot acabar danyant la visió.

  Causes

  Hi ha moltes causes per les quals una persona pot patir la síndrome de l’ull sec. Tant l’envelliment com els canvis hormonals associats a la menopausa en les dones fan que les glàndules que generen la llàgrima s’atrofiïn. També poden provocar la síndrome de l’ull sec diferents factors ambientals en els quals es produeix una major evaporació (vent, aire condicionat, calefaccions, etc …) i fins i tot l’ús de lents de contacte.

  Símptomes

  La síndrome de l’ull sec provoca irritació, coïssor, enrogiment o sensació de sorra, a més de fatiga o pesadesa en parpelles i llagrimeig constant.

  Ojo seco

  Tractament

  Per tractar la sequedat ocular existeixen les llàgrimes artificials encara que quan el quadre és més sever la solució són els taps llagrimals que eviten el drenatge ràpid de les llàgrimes.

   • Llàgrimes artificials: Quan el quadre de sequedat ocular és lleu, aquest sol poder controlar-se amb l’ús de llàgrimes artificials de forma ocasional.

   

  Ojo seco

   

  • Taps lacrimals: quan els quadres de sequedat ocular són més greus, aquests poden arribar a produir lesions a la còrnia. En aquest cas és recomanable fer servir lubricants més espessos i / o col·locar minúsculs taps a les conductes llagrimals per evitar el drenatge ràpid de les llàgrimes i permetre conservar millor la hidratació ocular. Aquesta oclusió es podria comparar amb posar un tap al desguàs d’una pica. Es tracta d’un procediment segur, ràpid, indolor i totalment reversible. Els taps llagrimals estan fets d’una silicona molt flexible, similar a la utilitzada en lents de contacte. Estan pensats perquè tot just es vegin i posseeixen un disseny confortable i precís.
   El Smart Plug és un tap llagrimal patentat i fàcil de posar ja que s’ajusta automàticament a l’obertura del conducte llagrimal del pacient. Està fet d’un material “intel·ligent” que canvia el seu aspecte físic per efecte de la temperatura corporal: s’expandeix i s’adapta al diàmetre del conducte llagrimal. També està recomanat per a usuaris de lents de contacte, per eliminar les causes de disconfort o per als que no les toleren causa d’aquest factor.

   

  En algunes ocasions, l’ús de taps llagrimals no alliberen al pacient d’haver de hidratar els ulls tot i que sí podrà disminuir la freqüència d’ús de llàgrimes artificials.

   

  ELS NOSTRES METGES FORMEN PART DE LES SEGÜENTS SOCIETATS

  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.1
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.2
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.3
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.5
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.6
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.7
  • Asociaciones.clinica.oftalomologica.rubi.8
  • Servlogoslider
   Més de 40 anys cuidant dels ulls dels nostres pacients amb una atenció personalitzada, un equip de metges experts i la última tecnologia en l’àmbit oftalmològic.

    Truca'ns

    93 699 58 66

    Et truquem nosaltres?    Acepto les condicions

    ;